Tapolcai hotelek

 

A több mint 18 ezer lakosú Tapolca, a barlangok és vizek városa, a Balaton északi partján, a róla elnevezett medencében fekszik. Környéke már az őskortól lakott. Legrégebbi okleveles említése a XIII. századból maradt fenn. Római katolikus temploma gótikus eredetű (XV. század), melyet 1757-ben bővítettek. A Malom-tó mellett áll a XVIII. századi vízimalom, ma szállodaként üzemel. Tapolca szülötte Batsányi János. A költőnek és feleségének, Baumberg Gabriellának szobra a "mediterrán negyedben", a Malom-tó partján található. Tavasbarlang egyedülálló látványosság, különös érdekességét a benne rejlő tavak adják, ezek csónakkal körbejárhatók. A kórházbarlang gyógy-idegenforgalmi célpont is. A speciális mikroklímájú gyógyhatású barlang fölé épült a négycsillagos Hunguest Hotel Pelion szálloda, amely várja a légúti megbetegedésekben szenvedőket. Emellett klasszikus fürdőkúra keretében élvezhetik a Vendégek az oldott ásványi anyagokban gazdag termálvíz gyógyító hatását. A városban termálvizes strand működik. Kedveltek a Tapolcai Nyár és a Tapolcai Ünnepi Napok rendezvényei.

 

Hunguest Hotel Pelion****

 

  • Hotel Pelion Tapolca
  • Hotel Pelion Tapolca
  • Hotel Pelion Tapolca
  • Hotel Pelion Tapolca
  • Hotel Pelion Tapolca
  • Hotel Pelion Tapolca

 

Cím: H-8300, Tapolca, Köztársaság tér 10.
Elhelyezkedés: A szálloda 20 km-re található a Balatontól. A Hotel Pelion Tapolca város központjában, egy gyönyörű parkban áll, a gyógybarlang felett, melyhez a szállodából közvetlenül fedett folyosón juthatnak el a vendégek. Szobák: A kettő és háromágyas szobák, 8 db apartman és 4 db suite mindegyikében megtalálható a fürdőszoba, sat TV, telefon, mini bár, légkondicionáló, internet csatlakozó és legtöbbje balkonos.
Szolgáltatások: Magyaros és nemzetközi ételeket kínáló étterem, kávézó, grill terasz, pool bár, konferencia terem, üzleti sarok, szoba szerviz, szuvenír shop, pénzváltó, mosoda, szolárium, szauna, masszázs, thai masszázs, jacuzzi, kültéri és beltéri medencék, fodrászat, szépség szalon. A gépkocsiknak és autóbuszoknak zárt parkoló biztosított.
Sport: tenisz, squash, tollaslabda, mini golf, fitneszterem.
Ellátás: büfé reggeli és vacsora.
Ajánljuk: felnőtt csoportok, egyéni vendégek, wellness és konferencia utasok részére.