Siófoki hotelek

 

Siófok környéke már rómaiak korában is lakott terület volt. A római hódítás az I. században ért el a mai Siófok környékére, itt vezetett a Sopianaeból (Pécs) Triccianán (Ságvár) át Arrabonába (Győr) vezető útvonal. Fuk, mint falunév először 1137-ben szerepel írásban az adózó helységek között, míg a Siófok szóösszetétel 1790 óta ismeretes.
A vidék 1688-ban szabadult fel a török iga alól. Fok a veszprémi káptalan tulajdonába került, aki telepesekkel népesítette be, s 1693-ban fatemplomot építtetett a lakosság számára.
Jelentősebb fejlődés az 1800-as években indult el a településen. 1810-től az Erdély-Adria gyors postakocsi járat már érintette Siófokot, de önálló postamesterség csak 1867-től működött itt.
A víz szabályozása 1810-től kezdődött a faluban. Majd Beszédes József vízügyi mérnök elképzelése alapján a Sió medrét kitisztogatták, újra malmokat üzemeltettek, a Balaton vízszintje egy métert apadt, így 51.000 hold terület vált szabaddá a víztől, a Sió szabályozásával 6.000 hold szabad telek alakult ki.
A település életében jelentôs változást hozott a Balatoni Gőzhajózási Részvénytársaság megalakulása 1846-ban. Ebben nagy szerepe volt Kossuth Lajosnak, aki saját kezével írta meg a gazdasági társaságalapító okiratát, és gróf Széchenyi Istvánnak a részvénytársaság örökös elnökének. Ugyanebben az évben, szeptember 21-én vízre bocsátották a Kisfaludy kerekes gőzöst.
Napjainkban Siófok Magyarország egyik legjelentősebb idegenforgalmi központja. Azzá teszi jó közlekedése, kellemes fürdőzést kínáló sekély vizű partja.

 

Hotel Magistern***

 

 • Hotel Magistern, Siófok
 • Hotel Magistern, Siófok
 • Hotel Magistern, Siófok
 • Hotel Magistern, Siófok
 • Hotel Magistern, Siófok
 • Hotel Magistern, Siófok

 

Cím: H-8600 Siófok, Beszédes sétány 72.
Elhelyezkedés: A hotel Siófok központjában a Balaton partján található az úgynevezett „arany parton”.
Szobák: kettő- és háromágyas TWC-s, TV, telefon, mini bár, többnyire balkonosak.
Szolgáltatások: étterem magyar és nemzetközi konyhával, drinkbár, grill terasz, fodrász szalon, szuvenír bolt, széf, konferenciaterem, masszázs, szolárium, parkoló autóknak és buszoknak egyaránt.
Sport: tenisz, mini golf, játszótér és vegyes sportpályák.
Étkezés: svédasztalos reggeli, menü vacsora.
Ajánljuk: diákcsoportoknak, felnőtt csoportoknak, egyéni vendégeknek

 

Hotel Balaton***

 

 • Hotel Balaton, Siófok
 • Hotel Balaton, Siófok
 • Hotel Balaton, Siófok
 • Hotel Balaton, Siófok
 • Hotel Balaton, Siófok
 • Hotel Balaton, Siófok

 

Cím: HU-8600 Siófok, Petőfi sétány 9
Elhelyezkedés: A hotel Siófok központjában a Balaton partján található.
Szobák: Kettő- 3 vagy 4 fős, erkélyes, LCD TV-vel, klímával és elektromos redőnyökkel felszerelt, elegánsan modern stílusú szobák, 12 panorámás apartman. A szobákból kilátás nyílik a Balatonra, a Tihanyi-félszigetre. Minden szoba parkettázott, hipoallergén ágyneművel ellátott.
Szolgáltatások: szauna, napozóágy és napozó terasz. Az étterem magyaros jellegű, 200 főt képes befogadni, alkalmas lehet céges rendezvények, konferenciák, esküvők, egyéb családi események megrendezésére.
Ellátás:Svédasztalos reggeli és vacsora.
Ajánljuk: Diák és felnőtt csoportoknak, egyéni vendégeknek.

 

Hotel Park***

 

Cím: HU-8600 Siófok, Batthyány út 7.
Elhelyezkedés: Siófok központjától és a Balatontól 150 m-re egy gyönyörű parkban helyezkedik el.
Szobák: Kettő és háromfős, minden szobája balkonos, zuhanyzós, klímával, LCD tv-vel felszerelt, melyekből nagyszerű kilátás nyílik a tóra.
Szolgáltatások: 400 fő befogadására alkalmas konferenciaterem és étterem, hozzá tartozó külső és belső terasz, újonnan nyílt, modern wellness részleg, panorámaterasz, úszómedence, pezsgőfürdő, 2 hát- és derékmasszázs, 2 ellen áramoltató, 2 gejzír, fekvőpad levegőmasszázzsal, a medencefenéken buzgár, hang-fényterápiás és zenesarok basszushang-kiemeléssel, szauna.
Ellátás: Svédasztalos reggeli és vacsora.
Ajánljuk: Diák és felnőtt csoportoknak, egyéni vendégeknek.